Yeni bir yıla adı atmak için sayılı günlerin kaldığı bu günlerde, yılbaşına özel bir beslenme programı öneren uzmanların bu önerilerine kulak vererek, hem yılbaşı gecesinde hem de yılbaşı sonrasında sağlıklı bir bedene sahip olabilirsiniz. İyisiyle kötüsüyle bir yılı arkamıza bırakıyor, yeni yollara, sağlıklı günlere doğru adı adım ilerliyoruz. Bu yeni yılda sağlığımızdan hiç bir şey kaybetmemek ve saha sağlıklı bireyler olarak yaşamımıza devam etmek için, en önemli şey beslenmedir. Daha sağlıklı günler geçirmek ve beslemede yeni değişiklik yapmak için işte uzmanların önerileri, hanımlar ve beyler.
Yılbaşı için beslenme önerileri
Yılbaşı gecesini sağlıklı ve dinç bir şekilde geçirmek için güne kahvaltı yaparak başlayalım. Akşam partide bir sürü şey yiyeceğinizi düşünerek tüm gün aç kalmamaya dikkat etmeli ve gün içerinde sağlıklı atıştırmalar yapalım. Öğle yemeğinde hafif bir şeyler yemek için en ideal tercih çorbalardır. Zeytinyağlı sebze çorbası ise uzmanlarımızın önerilerinden biridir. Çorbanın yanında yoğurt ve tahıl ekmeği tüketelim. Asla unutmamanız gereken şey ise, bol bol su tüketmektir.
Yılbaşı gecesinde sofraya aç oturmamalı, öncesinde çorba, salata, yoğurt ve meyveden oluşan bir menü ile karnımızı doyurmalı ve soframızda mutlaka salata yer vermeliyiz. Mevsim yeşilliklerinden hazırlanmış bir salata, haşlama, ızgara, buğulama ya da fırında pişmiş yemekler salata ile birlikte tüketilmelidir. Yılbaşı akşamında et tüketmek isteyenler ise tercihlerini yılbaşının vazgeçilmezi hindiden yana yapabilir. Hindi yoksa, tavuk ve balık menüde muhakkak yer almalıdır.
Yılbaşı akşamı beslenmede dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri ise, aç karnına alkol tüketmemek. Alkol aç karnına tüketilmeyeceği gibi, fazla da tüketilmemelidir. Eğer ki alkol tüketimi sınırı aşmış ise bol su içilmeli ve alkol vücuttan atılmalıdır. Tatlı seçimi ise, sütlü tatlılar veya meyve tatlılarından yana olmalıdır.