Aşı sadece bebeklik ve çocukluk dönemindeki hastalıklarından korunmak için yapılan bir gereksinim olmamakta, yetişkinlikte döneminde bir takım rahatsızlıklara karşı önlem almak ve sıhhatli olmak için yapılmaktadır. Yetişkinlerin yaptırması gereken aşılar nelerdir ve hangi dönemlerde aşı yaptırılmalıdır, sizlere için uzmanlarımıza sorduk. Uzmanlar, yetişkinlerin yaptırması gereken aşıları şöyle açıkladılar:
Yetişkinlik dönemi aşıları
hepimizin bildiği gibi kış dönemi yaklaşınca sonbahar mevsiminde grip ve zatürre aşıları oluruz. Ancak yetişkinlerin yaptırması gereken aşılar bu kadarla kısıtlı değil. Grip ve zatürreden korunmak için yaptırmış olduğumuz aşıların yanı sıra, eğer herhangib bir tıbbi engel yoksa, Hepatit A, Hepatit B, Kızamık, Kızamıkçık, Tetanoz, Memenjit, Difteridir.
Hepatit A iki doz, Hepatit B belirli aralıkla üç doz şeklinde yapılmaktadır. Özellikle kalp ve akciğer gibi kronik rahatsızlıkları bulunan hastalar her yıl bir kere grip aşısı olmalıdır. Hacca ya da umreye gidecek olanlar ise, menenjit aşısı yaptırmalıdır. Geçmişte tetanoz riski olan ve tetanoz aşısı olan hastaların 10 yılda bir tetanoz aşısını yenilemeleri gerekir. Zatürre için ise bir ya da iki doz şeklinde aşı yapılmaktadır. Risk gruplarına göre ya da lüzum görüldüğünde yetişkinler bu aşıları kendi sağlıkları için yaptırmalıdır.