Bir takım komplikasyonlarla kendini ifşa eden myomların kansere dönüşme riski az olsa da, yaşattığı şikayetlerden kurtulmak isteyen kadınlar, kadın doğum uzmanlarının yolunu tutmaktadır. Myomlar genellikle kanama, şiddetli ağrı, karında sıvı birikmesi, ani ve hızlı bir şekilde büyüme gösterdikleri durumlarda tedavisi için çok geç kalmamak gerekir. Myom tedavisi için günümüz doktorları önce myomun hacmini küçültmeye yönelik ilaçların kullanımını önerirler. Bu ilaçlar ani ve hızlı büyüme gösteren myomun hacmini küçültecek ve aynı zamanda kadınların kanamasını durdurup, kansızlığı da giderecektir. Myom tedavisi için en etkili çözü yolu ise, ameliyattır.
Myom nasıl tedavi edilir?
Myom sorunun tek ve kesin tedavi yöntemi olan ameliyatta, myom ya da rahmin tamamı alınmaktadır. Cerrahi operasyonla sadece myomun mu yoksa myomla beraber rahmin tamamının mı alınacağı, myomun sayısına, büyüklüğüne, kadının genel sağlık durumuna, yaşına ve çocuk sayısına göre karar verilir.
Myom ameliyatı açık ya da kapalı olmak üzere iki çeşitte yapılmaktadır. Eğer, kadının yaşı 40′dan fazlaysa, myomlarda sayıca fazla ve büyükse ve kadının yeterince çocuğu olduğundan dolayı artık çocuk sahibi olmak istemiyorsa kapalı ameliyat ile rahmin tümü alınır. Bu şekilde yapılan bir ameliyat sonucunda myomun nüksetme riski bulunmamaktadır.