Ağız Kokusu Nedenleri Ve Ağız Kokusunu Önlemenin En Kolay Yolu
Nefes kokusu birçok insanın şikâyet ettiği bir sağlık problemi haline gelmiştir. Kimi zaman koku insanları toplum içerisinde dışlanmasına neden olurken kimi zaman ise önemli sağlık problemlerinin oluşmasına neden olmakta. Peki nefes kokusunu önlemek için ne yapılmalıdır? Kötü kokan, Nefes kokusundan kurtulmanın yollarını merak ediyorsanız, lütfen makalemizi sonuna kadar inceleyin…
Tıp dilinde Halitosis denilen nefes kokusu problemi genellikle dişlerini fazla fırçalamayan yada çok sigara kullanan kişilerde görülmektedir. Nefes kokusunun nedenlerinden bahsedecek olursak hazımsızlık, alkol tüketimi, geğirme ve kokulu yiyecek tüketimi nefes kokusunu oluşturur. Burun yada sinüz hastalıkları da nefes kokusunu oluşturan nedenlerdir. Bir diğer sebep ise bademcik iltihabı. Bademcik iltihabı olan kişilerde ağızda koku oluşur. Nefes kokusu bademcik iltihapları yüzünden de oluşabilmektedir. Ağız içerisinde oluşan aft ve yaralarda nefes kokusunu ortaya çıkaran sebeplerdendir. Kişi de uzun süreli perhiz yada kusma gibi problemler var ise nefes kokusu oluşabilir. Nefes kokusunun oluşmasında birçok sebep vardır. Ama dikkat edilmesi gereken şey ağız sağlığıdır. Ağız sağlığı kapsamında fiş sağlığı da ağız sağlığına girmektedir. Ağız içerisinde çürük diş var ise tedavi edilmelidir. Çürük dişte nefes kokusu yaratmaktadır. Nefes kokusu içilen içecekler ile de ilgilidir. İçilen içeceklerin kokusuz olmasına bir süre dikkat edilmelidir. Nefes kokusu için doktora başvurulmalıdır. Ama evinizde de yapabileceğiniz şeyler vardır.
Evde yapabileceğiniz tedavide ise bal ile su kullanabilirsiniz. Bir bardak suya bir kaşık bal konur ve karıştırıp içilir. Buda nefes kokusuna çok iyi gelir.