MSB Savunma Sanayii Müsteşarlığından:
SAVUNMA SANAYİİ UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI
A. Genel
Savunma Sanayii Müsteşarlığı giriş sınavı ile Genel İdare Hizmetleri sınıfından 7 nci, 8 inci ve 9 uncu derece kadrolara atanmak üzere aşağıda belirtilen öğrenim dallarında ve sayılarda Savunma Sanayii Uzman Yardımcısı alınacaktır:
ALAN ADET
Endüstri Mühendisliği 5
Kimya Mühendisliği 1
Fizik Mühendisliği 2
Savunma Sanayii Müsteşarlığı, yapılacak giriş sınavı sonucunda yukarıda belirtilen sayıda başarılı aday bulunmadığı takdirde, başarılı aday sayısı kadar Savunma Sanayii Uzman Yardımcısı alabilir veya yukarıda belirtilen alanlar ve sayılar arasında değişiklik yapabilir.
B. Giriş Sınavına Başvuru Şartları
Savunma Sanayii Uzman Yardımcılığı giriş sınavına başvuracak adayların aşağıda belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir:
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak,
(b) En az dört yıllık lisans eğitimi veren üniversitelerin yukarıda belirtilen öğrenim dalından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
(c) Sınavın yapılacağı 14 Ocak 2013 tarihi itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (14.01.1978 tarihinden sonra doğanlar),
(ç) 9-10 Temmuz 2011 ve 7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavları (KPSS)’ndan birinden KPSS P(1) puan türünden en az 85 (seksenbeş) puan almış olmak,
(d) Son iki yıl içerisinde yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS)’den İngilizce alanında en az 80 (seksen) puana veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir puana sahip olmak.
Savunma Sanayii Uzman Yardımcılığı giriş sınavında daha önce iki defa başarısız olanlar sınava kabul edilmeyeceklerdir.
C. Başvuru
(1) Savunma Sanayii Uzman Yardımcılığı giriş sınavı için başvurular 12 Aralık 2012 tarihinden itibaren 24 Aralık 2012 Pazartesi günü saat 18:00’e kadar yapılabilecektir.
(2) Başvurular, Müsteşarlığın internet sayfası üzerinden (www.ssm.gov.tr) veya Savunma Sanayii Müsteşarlığı Personel ve Eğitim Daire Başkanlığı İnönü Bulvarı, Kirazlıdere Mevkii, Süleyman Emin Caddesi 6/7 Bahçelievler – Ankara adresine şahsen yapılacaktır. Posta ile yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
D. Başvuru Belgeleri
(1) Müsteşarlığın internet sayfası üzerinden veya şahsen başvuruda bulunacak adayların, nüfus cüzdanı, elektronik ortamda kayıtlı bir fotoğraf ve elektronik ortamda kayıtlı bir özgeçmiş bulundurmaları yeterli olacaktır. Ayrıca, ÖSYM tarafından dil yeterliliği bakımından yukarıda belirtilen KPDS seviyesine denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir puanla başvuruda bulunacak adayların belgelerinin aslını şahsen Savunma Sanayii Müsteşarlığı’na ibraz etmeleri gerekmektedir. Yabancı dil belgesini ibraz etmeyen adayların başvurusu onaylanmayacak ve geçersiz sayılacaktır.
(2) Eksik belge ve bilgi bulunan başvurular ile koşulları uymadığı halde yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacak ve bu kişiler sınava çağrılmayacaktır.
Ç. Giriş Sınavına Çağrı
(1) Başvuran adaylardan KPSS sonuçlarına göre en yüksek puana sahip olandan başlanarak 4 (dört) katına kadar aday (son sıradaki adayla aynı puanı alanlar dâhil) sınava çağrılacaktır.
(2) Giriş sınavına katılmaya hak kazananların adları, soyadları, KPSS puanları ve sınav tarih ve saatleri Müsteşarlıkta ve Müsteşarlığın internet sitesinde ilan edilir.
(3) Kimlik bilgileri, sınavın tarihi, saati ve yerini gösteren fotoğraflı sınav giriş belgesi sınava katılmaya hak kazananların adreslerine iadeli taahhütlü olarak gönderilir veya kazananlara elden teslim edilir. Giriş belgesi olmayan adaylar sınava alınmaz.
(4) Sınava katılmayan aday başarısız sayılır.
(5) Sınava katılmak üzere isimleri ilan edilen adaylardan, daha sonra sınava katılma şartlarını taşımadığı tespit edilenler giriş sınavına alınmazlar. Bunlardan giriş sınavına girmiş olanların sınavları da geçersiz sayılır.
D. Giriş Sınavı
(1) Giriş sınavı, sözlü sınav şeklinde yapılır.
(2) Sözlü sınav, adayların; mezun olunan alana ilişkin bilgi düzeyi, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, genel yetenek ve genel kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı yönlerinden değerlendirilerek, ayrı ayrı puan verilmek suretiyle gerçekleştirilir. Giriş sınavında başarılı sayılmak için, sözlü sınav puanının en az 70 (yetmiş) olması gerekir.
(3) Adaylar, başarı puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle başarı derecesine göre sıralanır. Atama yapılacak kadro sayısı kadar asıl aday işe alınacaktır.
(4) Belirtilen kontenjanlarda aday başarılı olamamış ise, Müsteşarlık, bu bölümler arasında, ihtiyaca göre düzenleme yapabilir.
(5) Giriş sınavından yetmiş ve üzerinde puan almış olmak asıl ve yedek listedeki sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmez.
(6) Sınavda başarılı olanların sayısı ilan edilen kadro sayısından daha az ise sadece başarılı olanlar sınavı kazanmış kabul edilir.
E. Kazananların İlanı ve Atanması
(1) Giriş sınavı sonuçları, Müsteşarlıkta ve Müsteşarlık internet sitesinde ilan edilerek, asıl ve varsa yedek listelerde yer alan adaylara posta yoluyla iadeli taahhütlü olarak bildirilir.
(2) Yedek listenin açıklanması durumunda, yedek listede yer alan adayların hakları münhasıran bu sınav için geçerli olup, daha sonraki sınavlar için hak teşkil etmez.
(3) Sınavda başarılı olanların Müsteşarlıkça kendilerine bildirilen süre içerisinde Savunma Sanayii Müsteşarlığı Personel ve Eğitim Daire Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.
F. Bilgi Alma
(1) Sınav ile ilgili bilgi, Savunma Sanayii Müsteşarlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın (312) 411 90 61 veya (312) 411 91 05 numaralı telefonlarından temin edilebilir.