Online Visa Nedir?
Online Visa Nasıl Alınır?
Online visa; insanları yorucu ve uzun süren bürokratik işlemlerden kurtarıyor. Özellikle online visa zamandan tasarruf etme açısından önemli rol oynuyor. İnsanlar, çevrimiçi sistem üzerinden gitmeyi düşündükleri ülkeler için vize başvurusu yapabilir. Vize başvurusu yapacak kişiler öncelikle kendilerinden istenen şartları yerine getirmelidir. Şartları yerine getirdikten sonra elektronik vize uygulamasından yararlanarak seyahat belgelerini kolayca temin edebilirler. Genellikle online visa, turistlik amaçlı hazırlanıyor. Öğrenci ve çalışma izni vizelerinde online visa uygulaması yoktur. Bu konuda tam detaylı bilgiye ulaşmak için sitesine başvurabilirsiniz. Online visa alabilmek için gitmeyi düşündüğünüz ülkenin talep ettiği belgeleri ve prosedürleri yerine getirmeniz gerekiyor. Fakat online visa işlemlerinin işleyişi hemen hemen her ülke için aynı olduğunu söyleyebiliriz. Online visa için ilk olarak gitmeyi düşündüğünüz ülkenin bu sistemi kullanıp kullanmadığını araştırınız. Pasaportunuz geçerliyse elektronik vizenizin ücretini kredi kartıyla güvenli şekilde ödeyebilirsiniz. Başvuruyu yapıp belge çıktısını aldıktan sonra sınır kapılarından hiçbir engele takılmadan geçebilirsiniz. Ülke temsilciklerine gitmeden bulunduğunuz yerden kolayca başvuruyu gerçekleştirip vizenizi alabilirsiniz. Ayrıca sıra ve onay gibi hususlardan da mahrum olacaksınız. Pasaport bilgilerinizle hızlıca sisteme başvurabilirsiniz. Ödeme işleminden çok kısa süre sonra online-visa belgenizi alabilirsiniz.
Online Visa Sistemini Kullanan Ülkeler Nelerdir?
Online visa sistemini kullanan ülke sayısı her geçen gün daha çok artıyor. Türkiye’nin de kullandığı bir sistemdir. Online visa kullanan ülkelerin bazılarını şöyle sıralayabiliriz;
- ABD,
- Sao Tome,
- Yeşil Burun Adaları,
- Birleşik Arap Emirlikleri,
- Zimbabve,
- Uganda,
- Kuveyt,
- Myanmar,
- Gabon,
- Ermenistan,
- Hindistan,
- Malezya,
- Bahreyn,
- Ruanda,
- Moldova,
- Özbekistan,
- Sri Lanka,
- Saint Kitts,
- Zambiya,
- Uganda,
Online visa ücreti her ülke için değişkenlik gösteriyor. Bazı ülkeler aralarında anlaşma yapıp birbirlerinden ücret talep etmezler.