'Uzlaşma Komisyonu metin çıkaramazsa, kendi metnimizi Meclis'e sunacağız'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katılımıyla ‘sağlıkçı milletvekilleri’ ile kahvaltılı toplantı düzenledi.
Bir gazetecinin “Anayasa çalışmalarının mart ayına kadar yetişmeyeceği konusunda muhalefetin eleştirilerini nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki sorusunu Şahin şu şekilde cevapladı: “Uzlaşma Komisyonu 2011 yılında yola çıkarken kendisine bir süre öngördü ve 2012 yılı biterken bu çalışmayı bitirmeyi hedefledi. Bitmedi ve bir süre daha çalışmaya karar verdik. Böylesine önemli bir çalışmanın süre itibariyle önü açık olmamalı. Parlamento belirli bir süre dönem itibariyle iş başında. Ucu açık ne zaman biteceği belli olmayan bu tür çalışmalar çok uzadığı takdirde iş ciddiyetten uzaklaşıyor. İpe un sermenin hiç gereği yok. AK Parti olarak Türkiye’nin yeni bir anayasaya sahip olması konusunda samimiyiz. Uzlaşma Komisyonu'nda bulunan 3 grubun parlamentodaki milletvekili sayısından çok daha fazla sayıya sahip olmamıza rağmen diğer gruplar gibi 3 kişi ile temsil edilmeyi kabul ettik. Bu bir zafiyet değil, iyi niyettir, fedakarlıktır. Seçimlerin yaklaşmakta olduğu 2014’te 2 seçim olacak. Bu yılın ortalarından itibaren Türkiye seçim ortamına girecek. Böyle bir atmosferde bu işi yürütmek zor olacak. Başbakanımızın çalışmaların hızlanması konusundaki konuşmalarını uzlaşma komisyonuna bir doping etkisi yapmasını beklerim. 'Bir an önce elinizi çabuk tutun ve bir an önce ortaya bir metin koyun' diyor Başbakan. Komisyon üyeleri olarak böyle bir sonuç çıkarmamız gerek. Başbakan sabote ediyor demek, doğru değil. Gece gündüz çalışarak ortaya bir metin koyun diyor.”
Uzlaşma komisyonunun çalışmalarına rağmen bir metin ortaya çıkaramaması durumunda iktidar partisi olarak AK Parti'nin bir metni Meclis'e sunacağını belirten Şahin, “Milletvekili sayısal gücümüz referandumlu da olsa bunu Meclis'ten geçirmeye yeterli değil. Ama bir anayasa değişikliği teklifini parlamento gündemine taşıyacak tek parti de biziz. Diğer siyasi partilerin anayasa değişik teklifi verme ile ilgili sayısal yeterliliği yok. Halkımız bize bir görev ve destek verdi onun gerekliğini yapacağız. Bundan kimse gocunmasın, kimsede rahatsızlık duymasın. Elimizi çabuk tutalım. 2 aylık bir süre var. Komisyon şu ana kadar 80 madde üzerinde çalıştı, 30 maddede mutabakat var. Tekrar mutabakat sağlanamayan maddeler üzerinde görüşeceğiz.” şeklinde konuştu.